In verband met de vele vragen over het corona virus (COVID-19) hebben wij een speciale pagina gemaakt. Lees meer.

Ook voor medische echo's kun je bij ons terecht. 

De apparatuur die we gebruiken is zeer geschikt om ook medische echo's te maken. Graag bieden we je deze service. We nemen ook bij medische echo's ruim de tijd voor je. Je krijgt een USB stick mee met een aantal leuke foto's. 

Jouw zorgverzekeraar vergoedt de medische echo's. Je krijgt hiervoor van ons geen rekening. Ben je niet verzekerd? Of heb je een buitenlandse zorgverzekering? Dan moet je de kosten zelf betalen. Je krijgt van ons een rekening mee die je kan indienen bij je verzekeraar. 

De uitslag van het onderzoek wordt altijd direct met je besproken. Ook je verloskundig zorgverlener krijgt van ons de uitslag via zorgmail. Zo zijn zij ook goed op de hoogte van eventuele bijzonderheden. Zij kunnen je doorverwijzen mocht dit nodig zijn. 

waslijn voor grijze blokje.png

Bloedverlies

Wanneer je bloedverlies hebt kan jouw verloskundige je naar ons verwijzen voor een echo. We kijken hoe het met je kindje gaat en of we een reden kunnen vinden voor het bloedverlies. Gelukkig hebben veel vrouwen die bloedverlies hebben een goede zwangerschap! Ben je minder dan 10 weken zwanger? Dan maken we de echo het liefst vaginaal. Zo krijgen we je zwangerschap het beste in beeld. 

8 wk echo eyebaby.png

15 min. € 40,02 

waslijn voor grijze blokje.png

Termijn

De termijnecho is een belangrijke echo. Doel is om een nauwkeurige uitgerekende datum vast te stellen. Deze datum is belangrijk om later in je zwangerschap de groei van jouw kindje goed in te schatten. Ook wanneer je te vroeg of te laat gaat bevallen, is het fijn om een nauwkeurige datum te hebben. 

Een termijnecho wordt het liefste gemaakt tussen 10 en 12 weken zwangerschap. 

Termijnecho - EB.png

15 min. € 48,02

waslijn voor grijze blokje.png

SEO 18 tot 21 wk

Het SEO is een screeningsecho naar mogelijk aangeboren afwijkingen. Het onderzoek is nauwkeurig en precies. Het is daarom verstandig andere kinderen thuis te laten. Je krijgt direct de uitslag. De uitslag wordt via zorgmail aan jouw verloskundige gestuurd. Voor meer informatie kun je terecht bij jouw verloskundige en op de site https://www.pns.nl/20-wekenechoof klik op de foto voor de folder van het RIVM. 

SEO - EB.jpg

60 min. € 162,31

waslijn voor grijze blokje.png

Groei 

Soms is er een indicatie om de groei van jouw baby te beoordelen. Jouw verloskundige stelt hiervoor de indicatie. Groeicontrole bestaat uit minimaal 2 echo's, bij 28, 30 en 32 weken. Je hebt voor dit onderzoek een verwijzing nodig van de verloskundige. De uitslag van dit onderzoek wordt direct met je besproken en teruggekoppeld aan jouw verloskundige. 

 

Groei - EB.jpg

15 min. € 40,02

waslijn voor grijze blokje.png

Placenta lokalisatie

Wanneer bij de 20 weken echo de placenta laag ligt, is er een indicatie om dit bij 30-32 weken nogmaals te beoordelen. Door het groeien van de baarmoeder komt de placenta meestal mee omhoog. We meten de afstand tussen de rand van de placenta en de baarmoederhals. Is de afstand goed dan zijn er geen bijzonderheden. We doen de meting met een vaginale echo omdat dit betrouwbaarder is. 

Placenta EB.png

15 min. € 40,02

waslijn voor grijze blokje.png

Ligging

Vanaf 35 weken kunnen we de ligging van jullie kindje bekijken. We kijken ook altijd naar de groei, naar het vruchtwater en naar de placenta. Ligt jouw baby nu goed (met het hoodfje naar beneden), dan ligt deze waarschijnlijk bij de bevalling ook goed. Natuurlijk wordt de groei van je kindje ook beoordeeld. Kom je later? Dan is jouw baby mogelijk al ingedaald en kunnen we niet alle metingen doen. 

Liggingsecho - EB.jpeg

15 min. € 40,02